EVANGELISTKVARTETTEN

Evangelistkvartetten består av fyra evangelister som började sjunga ihop för drygt 10 år sedan. Vid den tiden var samtliga anställda av Svenska Missionskyrkan. Vid en gemensam samling övade man spontant in två sånger som sedan sjöngs vid kvällens väckelsemöte. Detta ledde till att kvartetten fick erbjudande om att sjunga in en skiva, innan man hade en hel repertoar! När sedan skivan sålde överraskande bra insåg de fyra evangelisterna att deras sånger intresserade och berörde många. Därför har man fortsatt att turnéra och spela in nya skivor.

Dan-Inge Olsson, Sösdala, sjunger 1 tenor, ackompanjerar och håller musikalisk ordning på kvartetten. Han är musikdirektör och pastor i Sösdala. Dan-Inge har komponerat många sånger som sjungs i olika kyrkor.

Mats Gunnarsson, Ljungby, sjunger 2 tenor. Han har varit missionär i Ecuador i många år, och arbetat med församlingsplantering både i Ecuador och i Sverige. Är bl.a. engagerad i Missionsflygets arbete.

Jan Erixon, Älvängen, sjunger 1 bas. Han är en välkänd kampanjevangelist. Och på senare år har han varit verksam bl.a. i Ryssland och som författare. Numera också engagerad i Turistmissionen på Teneriffa.

Carl-Olov Hultby, Sala, sjunger 2 bas. Han är också resande evangelist som ägnat sig åt kampanjer, konferenser, läger mm. Han har skrivit en del av de nya sånger som kvartetten sjunger. På senare år har han även sjungit in två solo-cd.

Kvartetten blandar nya och gamla sånger. Stilen är enkel och folklig. Man känner sig mest hemma då sånggudstjänsterna känns som ett väckelsemöte som berör.

Insert your caption here